Logo

atelier-a-colors

 

 

TIPS VOOR HET OPHANGEN VAN KUNST

 

  1.  

Zoek eerst een goede plek voor het kunstwerk. Combineer eventueel meerdere kunstwerken met elkaar. Centreer dan het grootste schilderij en groepeer de rest er omheen. Laat schilderijen aan de boven- of onderzijde met elkaar lijnen. Een schilderij recht ophangen wordt makkelijker door het gebruik van een waterpas. Teken de plaats van de bevestigingspunten eerst op de muur af. Hang het hart van het schilderij altijd op ooghoogte. Voorkom dat een te laag opgehangen schilderij, bijvoorbeeld boven de bank, slechts ten dele zichtbaar is door de hoofden van de personen op de bank. Hang het kunstwerk minimaal 15 centimeter boven de rugleuning.

 

  1.  

Schilderijen hoeven niet per se aan de muur te hangen om decoratief te zijn in huis. Zet eens een paar schilderijen op de grond of kies ervoor ze op een plank te zetten in combinatie met andere kunstvoorwerpen of accessoires. Er zijn speciale planken voor schilderijen, voorzien van een randje zodat het kunstwerk er niet vanaf valt.

 

  1.  

Een schilderij ophangen zonder boren kan met de unieke verwijderbare bevestigingsstrip of vastklikstrip. In elke verpakking met haakjes zitten extra strips, zodat de haakjes kunnen worden hergebruikt of verplaatst. De strips hebben een draaggewicht tot wel 2,3 kilo per strip. Gebruik meerdere sets voor het ophangen van zwaardere objecten. Vastklikstrips kunnen aan elkaar worden geklikt, totdat het schilderij kaarsrecht aan de muur hangt. Of kies voor de schilderijhaak, geschikt voor schilderijen voorzien van beugels en/of draad.

 

  1.  

Een veel gebruikte manier om schilderijen netjes op te hangen, is bevestiging aan een rail met een transparante draad eraan. Deze oplossing geeft een flexibele opstelling, omdat het schilderij eenvoudig van de draad kan worden gehaald en in verschillende lengtes kan worden afgesteld. Ook is het mogelijk om meerdere ophangdraden in een rail te schuiven, om schilderijen naast elkaar te hangen.